AKNEÄRR

Akneärr och ärr från finnar uppstår då talget som ovandlats till en syra fräter på de olika hudlagren. Talget omvandlas då porerna täpps igen och inte kan göra sig av med allt sitt innehåll. Ärren och fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på allvarlig akne du tidigare lidit av. Vid mild akne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare akne.

 

Akneärr är ofarliga men kan uppfattas som estetiskt störande. De går att behandla och hur man gör det beror på vilken typ av ärr du lider av. Följderna av mild akne, röda eller mörkare fläckar, går oftast att jobba bort med hjälp av rätt hudvårdsprodukter. På så vis balanseras och rengörs huden.

 

Akne läker nästan alltid utan att du får några ärr.

Det går att slipa bort ärr, men hur effektiv behandlingen är varierar från person till person. Den görs av en plastikkirurg eller vissa hudläkare, men tidigast ett år efter att aknen är helt borta. Innan dess är huden för känslig.

 

Behandlingar

Profhilo

Profhilo arbetar verkligen på djupet i stamcellsnivå och stimulerar adipocyter,keratinocyter och fibroblaster som i sin tur producerar fett, elastin och kollagen. Detta gör att återskapning av förlorad vävnad sätts igång, kollagenproduktionen ökar och återfuktar din törstiga hud.

 

Efter slutbehandling kommer huden vara mer åtstramad än innan och ditt ansikte kommer bli mer markerat.

 

Efter behandling kan man vara öm och få små bulor som lägger sig efter 2-10 timmar.

Genom att använda den allra senaste lasertekniken från världens ledande tillverkare får du av oss den snabbaste laserbehandlingen med den kortaste läkningstiden och det visuellt bästa behandlingsresultatet.

 

Fraktionslaser

Till skillnad mot behandlingar som utförs med nålar liknande dermaroller och microneedling lämnar laserstrålen aldrig några ärrvävnader i huden, tvärtom skapas ny vävnad som ger dig mjuk och elastiskt hud. Dessutom penetreras huden mycket djupare varför vi kan behandla både afrofiska och hypotrofiska ärrvävnader med fantastiskt resultat.

Vi kan behandla alla hudfärger och har mycket stor erfarenhet att behandla akneärr, melasma och självskador på både armar eller lår.

Alla våra fraktionerade laserbehandlingar är klimatsmarta, är helt gröna utan kemisk påverkan och lämnar din hud med ett naturligt och permanent resultat.