Just nu pratas det mycket om Alopeci, fullt eller fläckvis håravfall, efter en händelse på Oscarsgalan i år. Kändisen Jada Pinkett Smith är en av många kvinnor i världen som lider av Alopeci och har öppet pratat om hur jobbigt hon har haft det när hon väl fick diagnosen.

 

Enligt en artikel i tidningen Må Bra lider minst 300 000 personer i Sverige av Alopeci och många finner sjukdomen svår att prata om, acceptera och förhindra.

Den stora faktorn till att allt fler får Alopeci är dagens stressiga samhälle. Många upptäcker inte hur mycket kroppen tar stryk från stress förrän det är försent och håret börjar falla av kroppen.

 

Vissa får bara fläckvist håravfall medan andra får fullt håravfall på hela kroppen och på vissa växer det tillbaka men i de flesta fall är håravfallet permanent.

Det finns några tips på hur du kan förhindra håravfall:

  1. Minska stressen – Alla faktorer i ditt liv som du upplever skapar dig stress, försök att antingen plocka bort eller minska på dessa faktorer. Vi förstår att vissa saker är näst intill omöjliga att ändra på av olika anledningar men mycket går att lösa!
  2. Byt hårvård – Testa att byta ut din hårvård mot något annat, läs recensioner och försök hitta produkter som fokuserar på just känslig hårbotten eller håravfall.
  3. Skippa tajta frisyrer – Att ha tajta (men även lösa) tofsar/flätor gör hårsäcken svagare och mer benägen att släppa taget. Att byta frisyr ofta och skippa den tajta hårstylingen kan göra stor skillnad.
  4. Stimulera hårsäckarna – Med hjälp av antingen hårlaser behandlingar eller injektionsbehandlingar med egen blodplasma kan man stimulera hårsäckarna tack vare stamceller som ger energi och ökar celldelningen till nya hårsäckar. Däremot är det viktigt att man börjar med sina kurer i tid och inte när du redan har stora kala fläckar. Hos oss på Stockholm Medicus erbjuder vi hårstimulering med laser samt injicering av kroppens egna blodplasma.

Vill du boka behandling för håravfall kan du enkelt göra det här

Du kan även ringa till +46 8 218 518 eller maila support@stomed.se

 

Om du upplever att ditt hår har börjar bli tunt eller att du ser mer hår på borsten än på huvudet, ta hjälp av specialister som kan guida dig till rätt behandling.

#alopeci #alopecia #håravfall #hårbortfall #flintskallig #fläckvisthåravfall #hårlaser #hårstimulering #JadaPinkettSmith