Något som blev populärt redan för några år sedan är microneedling, en metod där man med micro nålar penetrerar huden och stimulera blodcirkulationen samt kollagenproduktionen för att reducera ärr, akneärr, stora porer och andra ojämnheter som man kan uppleva kosmetiskt störande.

microneedling stockholm

När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen, läkningsprocessen samt återuppbygger och läker tidigare skadad hud. Behandlingen ökar också kollagen- och elastin produktionen i huden. Mikronålarna skapar kanaler ner i huden för att öka absorptionen av behandlande produkter. När aktiva ingredienser appliceras direkt på huden stannar den maximala absorptionen vid 0,3%, men med hjälp av microneedling ökas den med minst 40–50%.

Beroende på nåldjup och hur känslig din hud är kan huden vara lite röd i några timmar efter behandlingen. Huden kan kännas lite stram och torr, och även flagna något, så var noga med att tillföra den mycket fukt.

Enligt många studier som har gjorts på just microneedling så har man sett fina resultat på personer med akneärr/ojämn hud och enligt www.journals.lww.com där dom utförde en studie på 120 män och kvinnor med olika skador på huden lyckades dom reducera skadorna mer eller mindre beroende på storlek och djup till mindre synligt (nästan osynligt på de mer ytliga och mindre skadorna).

microneedling resultat före och efter bilder

Bilder lånade från www.journals.lww.com

Såhär skrev dom om resultatet: (Översatt från engelska)

”Försökspersonernas egna bedömningar av ärrförbättring speglade de maskerade bedömarnas. Ansiktsärr svarade bättre efter en behandling jämfört med icke-ansiktsmässiga ärr, men inga signifikanta kliniska skillnader observerades i kliniska svar av ansiktsärr jämfört med icke-ansiktsärr när ytterligare behandlingar gavs.”

Så, tycker vi att microneedling är värt att testa och tycker vi att det funkar?

Absolut, om vi under en konsultation tycker att du är kandidat för microneedling för dina besvär så lägger vi upp en plan för hur många kurer du kan tänkas behöva, mängden beror på ditt utgångsläge.

Vad för typ av hudskador kan man behandla?

  • Slapp hud
  • Fina linjer och rynkor
  • Akneärr och upphöjda ärr
  • Förstorade porer
  • Hyperpigmenteringar
  • Hudbristningar

Läs mer om microneedling på vår hemsida om du vill läsa vidare!

Välkommen att boka din konsultation redan idag här

Du kan även ringa oss på +46 8 218 518 eller maila till support@stomed.se

#microneedling #dermapencil #jämnarehud #akneärr #ärr #ojämnhud #smootherskin #acnescars #scars #unevenskin