Hej! Jag undrar hur det funkar när man tar botox i pannan, är det något man måste fortsätta med hela tiden sen då? Mvh Karina

Hej Karina,

både ja och nej.

Ju äldre en person blir desto sämre blir elasticiteten i huden med följden att huden inte riktigt återgår till sitt ursprungsläge utan gärna skapar veck som över tid utvecklar sig till fina linjer och senare rynkor.

För att undvika dessa fina linjer och rynkor i tex pannan använder vi Botox för att ta bort impulsen att vilja använda muskeln/erna. Genom att använda pyttelite Botox kan ta bort impulsen – huden kan alltså inte röra sig, det bildas inga veck.

En behandling med Botox brukar behöva upprepas var 3-6 månad beroende på hur stark just din sammandragning är men ju fler gånger du låter oss behandla din impuls att prata med pannan desto större är chansen att du skapar dig en ny, omedveten vana – du undviker att vecka huden när du pratar.

Om det är bra eller dåligt har vi ingen åsikt om men vill du förebygga eller ta bort redan befintliga fina linjer och rynkor rekommenderar vi dig Botox.

Vår förhoppning är att svaret inte blev alltför långrandig eller skrämde dig med vår förklaring – botoxbehandlingar är bland klinikens bästa och på topp tio-listan över mest utförda behandlingar dels för att de är så lätta för oss att utföra och för dig att ta emot, dels för att du ser resultatet ganska omgående utan några biverkningar.

Med vänliga hälsningar,

Stockholms Medicus Support