top of page

BUFFALO HUMP

En puckel bakom axeln, även kallad buffelpuckel, kan utvecklas när fett samlas bakom nacken. Detta tillstånd är inte väsentligt allvarligt. Tumörer, cystor och olika onormala utväxter kan till och med bildas på dina axlar och bygga en puckel. andra gånger är en puckel också resultatet av en krökning i ryggraden.

Du måste alltid rådfråga din läkare angående fysiska förändringar i nacken.

En puckel bakom axlarna kan orsakas av ett medicinskt tillstånd eller av medicinering.
Det kan bildas på grund av:

  • En biverkning av förskrivna läkemedel (som de som används för att behandla fetma)

  • Cushings syndrom (ett sällsynt tillstånd då kroppen har en överdriven mängd av hormonet kortisol)

  • Osteoporos (ett tillstånd som resulterar i tunna ben)

  • Långvarig steroidanvändning

 

Osteoporos, även kallad benskörhet, resulterar i onormalt tunna ben. Menopausala kvinnor och äldre vuxna är mest i fara för detta tillstånd. Detta kan bero på att deras kroppar har en nedsatt förmåga att ta upp kalcium.

Oönskade fettavlagringar är i allmänhet inte möjliga att bli av med genom kost och träning. Fettsugning, eller liposculpture, syftar till att ta bort lokala ansamlingar av fett under huden. Det finns ingen ersättning för bantning men resultatet är permanent eftersom de borttagna fettcellerna inte regenereras. du kommer att kunna fettsuga olika delar av kroppen, såsom haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg, vader.

 

Det går att försöka göra fettsugning på flera ställen vid samma tillfälle, det som begränsar är hur mycket fett som får tas bort på en och samma gång. Under operationen injiceras saltlösning i fettet och fettet kan sedan sugas ut med smala nålar. För varje område som fettsugs finns det vanligtvis 2-3 ärr som vardera är cirka sju millimeter stora.

Kom ihåg att fettsugning, fettskulptur, inte ersätter träning eller bantning, men det är ett trevligt komplement. Du kommer att kunna göra fettsugning på kroppsområden som haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg och så vidare

bottom of page