BUKPLASTIK

Känns magen som en tom säck med överflödig hud och som hindrar dig från att ha åtsittande kläder? Får din man varken se eller röra din mage? Putar din mage efter graviditeten fastän du gått ner i vikt? Ibland kanske det känns jobbigt att gå på fest, åka på kick off eller bada på allmän plats. En anledning kan vara att du har tappat vikt och har lös hud som är slapp eller att din mage putar för att dina magmuskler har delat sig efter graviditeten.

Och trots lyckan att bli mamma kan kroppens oväntade förändring ibland överskugga glädjen av ditt moderskap – nästan varje graviditet lämnar något spår på kvinnokroppen och hur mycket du än anstränger dig så sker saker som du inte kan påverka.

Många kvinnor vittnar om hur socialt hämmade deras kroppar gör dem efter graviditeten, hur de kan uppleva problem vid val av kläder, vid utövande av idrott eller problem med fukt och irritation i hudvecket nedtill på buken.

En så kallad stor bukplastik, också populärt kallad Mommy Tuck är ett kirurgiskt ingrepp som vi rekommenderar mammor efter avslutad graviditet. Operationen syftar till att du ska få tillbaka din självbild, återerövra ditt sociala liv och ta bort de problem som hämmat din vardag tidigare.

En Mommy Tuck innebär hos oss att vi korrigerar dina magmuskler på magens framsida som gör att din mage putar framåt, att vi tar bort överflödigt fett från höfter och mage för att framhäva dina höfter och din midja, att vi reducera överflödig hud som hänger löst samt flyttar din navels position.

Som en följd av ingreppet förstärks din bukvägg, huden både stramas åt och slätas ut och du få en platt och mer markerad mage och en timglasformad midja.

För dig som även önskar att korrigera dina bröst erbjuder kombinerar vi detta tillsammans med din Mommy Tuck – vi kalla då ingreppet Mommy Make Over.

 

Mommy Make Over innebär att vi till exempel i samband med din Mommy Tuck erbjuder dig en reducering av dina brösts storlek, att vi erbjuder dig en reducering av ditt brösts storlek i kombination med ett lyft, enbart ett bröstlyft, ett bröstförstorande ingrepp med implantat utan synliga ärr (TABA = transdominal breast augmentation) eller en bröstförstoring med kroppseget fett.

 

En operation i syfte att korrigera lös och slapp hud på magen, att ta bort lokala fettdepåer som inte försvunnit efter din graviditet, att korrigera positionen på din navel eller att på något vis rekonstruera dina bröst betraktas av oss som plastikkirurgiska ingrepp och rekommenderas alla kvinnor som passerat 18 år oavsett om syftet är medicinskt och kosmetiskt.

Oavsett om vi använder medicinsk laser, IPL eller VeinWave när vi tar bort din hudförändring ger vi dig möjligheten till ett naturligt och permanent resultat utan risk för ärr – du kan genomföra behandlingen på lunchen och återvända till dina vardagssysslor direkt därefter.