top of page

FETTRANSPLANTATION

Smart Lipo, även känd som laserlipolys eller SmartLipo, är en kosmetisk procedur som utnyttjar kraften i laserenergi för att skulptera kroppens konturer. Även om det finns andra lipolystekniker som involverar radiofrekvensenergi, ultraljudsenergi och injektioner, är laserlipolys den vanligaste tekniken eftersom den är den mest effektiva.

 

Hur fungerar laser lipolys?
Laserlipolys fungerar genom att värma de riktade fettcellerna genom värmen som produceras av laserljus. När fettcellerna når lämplig temperatur försvinner de. Detta gör att de sugs ut genom en suganordning av medicinsk kvalitet snabbare och bekvämare än tidigare.

 

Hur ska jag förbereda mig för proceduren?
Lyckligtvis finns det inte mycket du behöver göra för att förbereda dig för laserlipolys. Om du använder blodförtunnande medel, fråga din läkare om du kan sluta ta dem under de två veckorna fram till och efter din procedur. Detta minskar risken för blåmärken på behandlingsstället. Av samma anledning bör du också undvika att ta NSAID, vitamin E-tillskott och johannesört.

Du bör också undvika aktiviteter som potentiellt kan irritera målområdet, såsom rakning eller solning, under sju dagars pre-op.

 

Hur länge håller resultaten?
Resultaten av laserlipolys anses vara permanenta. Eftersom vuxna inte kan odla nya fettceller, när fettceller förstörs och elimineras från kroppen finns det permanent färre fettceller i det behandlade området. Vi rekommenderar dock starkt att du känner dig säker på att du kan behålla din vikt i framtiden.

Med få undantag finns det inget att säga var en person kommer att gå upp i vikt om de konsumerar för många kalorier. Därför kan du upptäcka att om du går upp i vikt i framtiden expanderar de återstående fettcellerna i behandlingsområdet med fett och du kan behöva en uppföljningsprocedur.

Oönskade fettansamlingar är ibland omöjliga få bort genom kost och motion. Fettsugning, eller liposculpture, syftar till att ta bort lokaliserade fettansamlingar under huden. Det är ingen ersättning för bantning men resultatet är bestående då de borttagna fettcellerna inte återbildas. Man kan fettsuga olika områden på kroppen, exempelvis haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg, vader. Det är möjligt att göra fettsugning på flera ställen vid samma operationstillfälle, det som begränsar är hur stor mängd fett som kan tas bort vid ett och samma tillfälle. Vid operationen sprutas saltlösning in i fettvävnaden och fettet kan sedan sugas ut med smala kanyler. För varje område som fettsugs brukar det bli 2-3 ärr som är cirka 7 mm stora vardera.

Kom ihåg att fettsugning, liposculpture, ersätter inte träning eller bantning, men det är däremot ett fint komplement. Man kan göra fettsugning på kroppsområden såsom haka, överarmar, mage, höfter, lår, rygg m.m.

bottom of page