HÅRAVFALL

Styrkan sitter i håret

I Gamla Testamentet finns omvittnat Simsons sju flätor och hur hans hår gav honom oövervinnerlig styrka. Ännu idag kan håret ge oss styrka fast mer som en utrycksform, för att attrahera, provocera eller kanske förstärka oss själva och vårt självförtroende. Dessvärre kan håret också vara en källa till irritation, oro, ångest och verka socialt hämmande.

Håret eller rättare sagt hårstråna har genom de senaste 2 000 åren avbildats rikligt och precis som klädmodet variet stort. Mer än vad vi själva tror kommunicerar håret på våra olika kroppsdelar mer än vi anar, varje dag mäter och bedömer vi varandra huruvida vi har skägg, har hår i underlivet, har färgat håret, rakat benen eller är skalliga.

Beroende på rådande trender försöker många av oss att följa modet, något som inte är helt lätt om du till exempelvis har tappat ditt hår eller har mycket hår på kroppen.

Mer hår?

Trots de senaste 20 årens norm, att ta bort hår finns det dem som inget hellre önskar att få mer hår. Oftast är det män som tappar håret, får tunt hår eller blir helt skalliga men även kvinnor kan drabbas av ärftligt håravfall – androgen alopecia. Med dagens metoder går det tidigt att förutse håravfall, att stoppa håravfall och dessutom få mer hår med stimulation och hårtransplantation.

Ju mindre hår du har desto större är behovet av att transplantera håret vilket går fort och smärtfritt, lämnar ett resultat som håller hela livet och som ger dig snabbt, synligt resultat.

Behöver du bromsa håravfall eller stimulera hårväxt kan du välja mellan PRP eller scalp pigmentation – ett sätt att dölja kala fläckar för gott.

Oavsett ditt behov kan vi hjälpa dig när det gäller ditt hår, oavsett om du vill ta bort hår eller vill få mer hår.