top of page

HÅRAVFALLSBEHANDLINGAR

Besväras du av håravfall? Eller har kanske fått kala fläckar, högt hårfäste eller tunt hår? Det kan finnas många enskilda orsaker till varför du tappar hår men viktigt att veta är att det i flertalet fall går att påverka. 

Generellt har män i 30-årsåldern förlorat 30 % av sin hårväxt, män i 40-årsåldern 40 % och män i 50-årsåldern 50 % av sin hårväxt. I männens fall handlare det att få hjälp i tid för att undvika permanent förlust av hår.

Även kvinnor drabbas av håravfall. Här är orsakerna annorlunda, oftast drabbas inte du som kvinna lika hårt som i männens fall.

Dessutom kräver kvinnligt håravfall inte lika massiva insatser och resultatet av våra behandlingar är ofta både mycket bättre och med snabbare synligt resultat.

Om du upplever att ditt håravfall ökar snabbt kan orsaken vara generell näringsbrist (kanske äter för lite, för dåligt, för sällan eller i kombination), vitamin- eller mineralbrist, störningar i sköldkörteln bieffekter av medicinering, trauman eller genetik. Detta försöker vi säkerställa genom undersökning och provtagning.

Vi får dock inte glömma hårväxtcykeln.

bottom of page