top of page

LÅRPLASTIK

Om du lider av lös hud på dina ben, anser vi att du är en trolig kandidat för en plastikkirurgisk behandling för låren. Låren kan förändras med åldern och bli ett problem för många - att du nu inte längre vill bära kjol, klänning eller bikini. Av denna anledning åtgärdas det med en mindre, kirurgisk teknik - lårplastik.

 

Med modern plastisk kirurgisk behandling och dagens fettsugningsteknik är det mycket möjligt att dra åt lös hud på låren, minska celluliter och hudbristningar och samtidigt bli av med lokala fettdepåer.

 

Lårplastikkirurgi används ofta samtidigt som när vi vill förstärka lårens form. Tekniken är speciellt utformad för att sträcka ut huden och göra dig av med extra hud. Beroende på hudens elasticitet kan det räcka med att operera insidan eller utsidan av låren, dock är det minst lika vanligt att huden dras åt runt hela låret.

 

En berömd kombinationsbehandling är att samtidigt fettsuga utsidan eller insidan av låren.

Att ta bort endast lokala fettavlagringar med laserassisterad fettsugning behövs inte plastikkirurgisk behandling av låren för att skära bort hud då fettsugning kan i första hand dra åt lös hud på benen samtidigt som lårens dimensioner minskas om man inte har allt för stora lår.

 

Vi kan också minska celluliter på låren om så önskas. Vid fettsugning av låren kan man ofta förstärka lårens form, men om huden på låren helt enkelt är för lös kan det uppstå ojämnheter och veck på låren.

Dessa ojämnheter och veck kan sedan bäst korrigeras med hjälp av hudsträckning i form av plastikkirurgisk behandling av låren. Beroende på om låren bara behöver plastikkirurgisk behandling för att bli av med slapp hud eller om det kan finnas ytterligare behov av en mindre fettsugning, varierar både pris och konvalescens.

 

För att du ska förstå exakt vilka förutsättningarna är, vilka förhoppningar som är överkomliga och vilka förväntningar du kan ha behöver vi att du bokar en tid för ett individuellt möte med någon av våra konsulter.

Din konsult kommer att ge dig ett skriftligt förslag, en offert där du rekommenderas behandling som blir kosmetiskt bra för dig.

bottom of page