Har din man också fått chipstuttar?

Chipstuttar, manstuttar, beach tits, bichtits, man boobs, gynekomati…same same but different name.

Växande mansbröst som påminner om kvinnobröst är något som identifieras allt oftare bland svenska män.

När detta skrivs härjar corona och visst är det nära till hands att misstänka ett speciellt manboobs-virus men så är det alltså inte.

Varför manboobs?

I de flesta fall går det att koppla en ökad levnadsstandard till fenomenet, vi äter mer och motionerar mindre.

Tyvärr går det också ibland att koppla chipstuttarnas härkomst till hormontillskott, mäns som använder steroider för att maxa sitt träningsresultat på gymet.

Jag har hört talas om gynekomasti?

Det är inte ovanligt att växande mansbröst helt riktigt kallas för gynekomasti.

Gynekomasti korrigerar vi genom att reducera storleken på dina bröstkörtlar.

Metoden är väl beprövad, görs i lokalt bedövat tillstånd och kombineras ofta med antingen fettfrysning eller fettsugning (i de fall där vi även konstaterat lipomasti).

Vad är lipomasti?

Lipomasti innebär också förstorade mansbröst men ursprunget till bekymret är alltså inte trilskande bröstkörtlar utan överflödigt fett.

När vi konstaterar att de förstorade brösten består av fett rekommenderar vi antingen laserassisterad fettsugning eller fettfrysning.

Laserassiterad fettsugning eller fettfrysning?

Det stämmer, båda behandlingsmetoderna fungerar, kräver ingen operation och har mycket kort återhämtningstid.

De som har lite mer brådis, de som redan har bestämt sig, de som har tröttnat väljer laserassisterad fettsugning. Ingreppet utförs på mindre än 90 minuter och du lämnar kliniken strax efteråt.

Tack vare användandet av laser stramas huden åt kring området och du får endast 2 små hål i huden som läker inom några dagar.

Fettfrysning riktar sig till dig som inte har bråttom, som tycker kirurgi låter jätteläskigt och som accepterar att repetera behandlingen var tredje månad tills resultatet har uppnåtts. Kostnaden blir oftast i slutänden lika som vid kirurgi.

 

Bröstförminskning för män

Det är inte alls ovanligt att vi reducerar mansbröst genom att både ta bort bröstkörtlarna och fett.

I ytterligare några fall, där huden töjts ut utan möjlighet att återgå till sitt ursprung erbjuder vi i samband med ingreppet även hudplastik, vi reducerar även den överflödiga huden.

98 % kundnöjdhet

Om våra manliga besökare är mindre petiga än genomsnittet, om de är mer tacksamma över förändringen eller om vi är oerhört kompententa låter vi vara osagt men flertalet är mycket nöjda både med beslut och resultat.

Just do it

Boka tid idag, svarar på några fråga på några frågor om din hälsa och några minuters undersökning ger dig snabbt svaret vad som är bäst för dig.

Boka din tid redan idag antingen via vår dygnet-runt-öppna bokning eller ring oss via 08 218 518.

Välkommen hälsar Maria med personal//