MICRONEEDLING

Microneedling stimulera den naturliga läkningsprocessen, återuppbygger och läker tidigare skadad hud. Behandlingen ökar också kollagen- och elastinproduktionen i huden.

 

Mikronålarna skapar kanaler ner i huden för att öka absorptionen av efter behandlande produkter. När aktiva ingredienser appliceras direkt på huden stannar den maximala absorptionen vid 0,3%, men med hjälp av microneedling ökas den med minst 40–50%!

 

Användningsområden

  • Reparerar och vitaliserar huden. 

  • Minskar slapp hud, åldersfläckar, ärrbildning (inklusive akneärr), stora porer och solskador. 

  • Minskar djupa rynkor och fina linjer. 

  • Återställer hudens naturliga och ungdomliga lyster. 

  • Minskar celluliter och hudbristningar. 

  • 4-6 behandlingar rekommenderas med 4-6 veckors mellanrum för optimalt resultat.  

  • Många ser resultat redan efter första behandlingen

 

Vad är kollagen?

Kollagen är ett fiberprotein och en av kroppens viktiga byggstenar. Ämnet ger stadga och elasticitet och stärker strukturen i kroppens vävnader, till exempel hud, brosk och skelett, och även hår och naglar. Med åldern avtar våra kroppars produktion av det viktiga ämnet, och det märks bland annat i och med att huden förlorar elasticitet och spänst. Idag är produkter med tillskott av kollagen både vanliga och populära, det finns i hudkrämer, tabletter, vanliga livsmedel och till och med godis!

 

Att tänka på innan behandling

Vi behandlar inte dig som är gravid, ammar, har en pågående infektion i kroppen, har utslag, aktiv akne eller annan typ av inflammation.

Kom osminkad till din behandling och se till att inte använda starka syror eller andra invasiva produkter innan din behandling. 

 

Gör det ont?

Behandling med nålar känns alltid lite. Vi är alla olika känsliga och har olika smärttröskel, men generellt anses microneedling vara en snabb och relativt smärtfri behandling. Prata med din behandlare om du känner dig orolig, det brukar gå väldigt bra att ta det försiktigt i början för att se hur just du uppfattar upplevelsen. Många tror att det ska kännas mycket mer än det gör och blir positivt överraskade. Det finns till och med kunder som upplever känslan som behaglig!

 

Bedövningssalva finns att tillgå för dig som känner dig rädd, och ofta hjälper det faktiskt att bara prata lite om din rädsla med din behandlare innan ni sätter igång.

 

Efter behandlingen

Beroende på nåldjup och hur känslig din hud är kan huden vara lite röd i några timmar efter behandlingen. Det är viktigt att skydda huden från stark sol i ett par dygn. Huden kan kännas lite stram och torr, och även flagna något, så var noga med att tillföra den mycket fukt. Rådgör med din behandlare kring vilken typ av produkt som skulle kunna passa just din hud och eftervårdsprocess.

 

Undvik makeup under det första dygnet och använd inga invasiva produkter som scrub eller syror förrän huden känns läkt. Efter ett par dagar kan du lugnt återgå till alla dina vanliga aktiviteter och njuta av resultatet av din behandling!