Varför får vi dom och hur vet man om dom är ofarliga?

Pigmentförändringar sker i samband med solexponering och åldrande, men även kroppens hormoner kan orsaka pigmentförändringar. Det är en obalans i melaninet som uppstår och på enstaka platser på kroppen eller ansiktet dyker pigmentfläckar upp.

 

ta bort födelsemärken och leverfläck

När vi solar eller bara vistas ute i solen stimuleras melaninet i vår hud och det är då vi får vår solbränna, dock finns det tillfällen när vi bränner oss eller när melaninet redan är i obalans och då överproduceras melanin på ett och samma ställe.

I de flesta fall är pigmentförändringar ofarliga men bör alltid kollas upp om man upplever själv att dom ser misstänksamma ut eller ter sig suspekt. Till exempel om dom är ojämna i kanterna, är kolsvarta, är röda eller ojämna i färgen. Börjar dom klia (till den grad att du kliar sönder dom) eller att dom börjar växa snabbt/ojämnt bör man be en hudläkare att undersöka dom.

 

För att förhindra uppkomsten av pigmentförändringar bör man alltid använda solskyddskräm med minst 25 i SPF och helst upp mot 50 i SPF om man ska sola eller vistas i stark sol. På så sätt skyddar du huden mot farliga UVB strålar (Ultra-Violeta-B strålning) från solen och huden åldras inte heller lika snabbt som den gör i solen utan SPF-skydd.

Du kommer som bonus få mindre rynkor och jämnare hudton.

Köp SPF hos oss i receptionen eller på vår hemsida

 

Har du födelsemärken som sitter på väldigt exponerande platser på kroppen såsom ansikte, armar, händer, huvud eller dekolletage är det en idé att antingen täcka över dom med lite tejp/tyg eller så tar man bort dom. Hos oss på Stockholm Medicus kan du komma hit för att lasra bort dina pigmentförändringar. Och med bra och rätt eftervård syns det inte att du ens har haft något där!

För mer information eller för att boka en tid för borttagning av pigmentförändringar:

Läs mer – Boka tid

Du kan även kontakta oss på +46 8 218 518 eller maila till support@stomed.se

#spf #pigmentfläckar #pigmentförändringar #melanom #borttagningavsolfläckar #melanin