ÖGONLOCKSPLASTIK

Med tiden kan vi få både mycket och lite överflödig hud som hänger över och under ögonen eftersom elasticiteten i huden försvinner. Det kan i sin tur orsaka ett trött utseende, försämrad syn och huvudvärk på grund av ansträngning. Med hjälp av en ögonlockspålastik kan vi hjälpa dig få bort dessa problem och ge tillbaka lite av din ungdomlighet samt syn.

Man ska dock ha i åtanke att om ögonbrynen i sig är hängiga så kan inte ögonlocksplastik ge ett tillfredsställande resultat, då rekommenderas ett pann-och ögonbrynslyft istället.

Har man däremot en svag lyftmuskel så kan detta orsaka hängiga och tunga ögonlock. Vid ett sådant fall kan man lyfta muskeln utan att hud eller fettvävnad tas bort.

En ögonlocksplastik syftar till att ta bort hängande hud från övre ögonlocken eller påsarna under ögonen. Man kan operera övre resp. nedre överlocken var för sig eller vid samma tillfälle. En ögonlocksoperation påverkar inte synen.

Operationen görs oftast i lätt narkos, alternativt i lokalbedövning. Att tänka på är att du måste vara frisk och utvilad inför din operation.


Svullnaden brukar vara som värst efter 2-3 dagar, och brukar försvinna under 1-2 veckors tid. Det är normalt att det sipprar litet blod från sårkanterna första dygnet. Sov med högre höjd än vanligt för att undvika ökat blodflöde.

Du bör undvika att böja dig framåt de första dagarna och också undvika tunga lyft.