top of page

ÖGONLOCKSKIRURGI

Med tiden kan vi få både mycket och lite överskottshud som hänger över och under ögonen i takt med att hudens elasticitet försvinner. Detta kan i sin tur orsaka ett trött utseende, nedsatt syn och komplikationer på grund av ansträngning. Med hjälp av en ögonlockskirurgi kan vi hjälpa dig att ta bort dessa problem och ge tillbaka en del av din ungdom och syn.

Man måste dock tänka på att om själva ögonbrynen hänger kan ögonlockskirurgi inte ge ett tillfredsställande resultat, då brukar ett pann- och ögonbrynslyft rekommenderas istället.

Har du däremot en svag lyftmuskel ger detta hängande och tunga ögonlock. I ett sådant fall kan du lyfta muskeln utan att bli av med hud eller fettvävnad.

En ögonlockskirurgi syftar till att bli av med slapp hud från de övre ögonlocken eller påsarna under ögonen. Du kan operera de övre och nedre ögonlocken separat eller samtidigt. En ögonlockskirurgi påverkar inte synen vid brytningsfel.

Operationen utförs vanligtvis under lätt narkos eller under lokalbedövning. Faktorn att tänka på är att du måste vara frisk och utvilad innan din kirurgiska behandling.

Svullnaden är vanligtvis värre efter 2-3 dagar och försvinner vanligtvis inom 1-2 veckor. Det är normalt att en liten mängd blod sipprar ut från sårkanterna den första dagen. Sov på högre höjd än standard för att undvika ökat blodflöde.

Du måste hålla dig borta från att böja dig framåt under de första dagarna och dessutom hålla dig borta från tunga lyft.

bottom of page