PLASTIKKIRURGI

Plastikkirurgiskt ingrepp eller rekonstruktionskirurgiskt ingrepp är en form av kirurgiskt ingrepp som syftar till att reparera eller förbättra kroppsvävnad. Plastikkirurgiskt ingrepp kan följaktligen delvis reparera och återställa åkommor efter sjukdomar och olyckor (som ett exempel efter cancer), och delvis genomföras som en skönhetsoperation.

Rekonstruktiv plastikkirurgi syftar till att korrigera eller maskera medfödda eller mottagna defekter, var och en i utseende och funktion. Det kan handla om missbildningar, olycksfall tillsammans med brännskador, rekonstruktion efter tumörer eller kanske bröstförminskning, vilket kan vara en bonus när man har problem med exempelvis rygg-, nacke- och bröstsmärtor.

Estetisk plastikkirurgi är specialiserad på att omvandla utseendet och/eller motverka att huden åldras genom att korrigera skönhetsfel, så kallade skönhetsoperation.

Vi på Stockholm Medicus utför de flesta ärenden inom estetisk plastikkirurgi för att hjälpa dig i din dagliga tillvaro samtidigt som vi reducerar störande kosmetiska åkommor som tar överdrivet mycket fokus.