top of page

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ KROPPSFILLER & SILIKONIMPLANTAT?

Ganska många undrar vad skillnaden är mellan att förstora brösten med vattenbaserad fillers och att förstora brösten med silikonimplantat.

Bröstförstoring med filler hos Stockholm Medicus
Bröstförstoring med filler

Häromdagen fick vi en fråga i vårt flöde angående vår vattenbaserade bröstfiller som vi tycker är intressant (både frågan och fillern) och väljer här att recitera:

RECITAT” @doldunder - När det kostar nästan lika mycket som en operation men det håller mycket kortare tid? Undrar bara vad som motiverar det höga priset?


@stockholmmedicus - Hej och god morgon, du har rätt, det är en jättebra fråga. Fillern är inte en ersättning för traditionella bröstimplantat men du har rätt, vill du "bara" få större bröst till vilket pris som helst så erbjuder vi även bröstförstoring med silikonimplantat från Mentor, Motiva och B Lite. De som väljer metoden, att förstora sina bröst med vattenbaserad fillers vill inte utsätta sig för risken som det innebär att bli sövd, vill inte få flera centimeter långa och i sämsta fall breda ärrvävnader, vill inte få kapselkontraktioner, ripplings, bottoming out, double bobble, seroma, ptosis, förlora känseln, kapselrotation…bland annat. Dessutom slipper de vara hemma från sitt arbete, behöver inte äta smärtstillande, slipper svullna bröst och blåmärken. En del uppskattar också det faktum att fillern försvinner på sikt, att fillern är enkel att ta bort och om du inte är glad för storleken går det enkelt att fylla på. Om vi lägger till det faktum att vi även erbjuder bröstförstoring med kroppseget fett kan vi sticka ut hakan och hävda att vi erbjuder det mest kompletta erbjudandet för de som vill förstora eller förbättra utseendet på sin byst...eller vad tycker du :-)” SLUT RECITAT

Den vattenbaserade fillern och det traditionella silikonimplantatet är båda medicintekniskt godkända enligt klass III och betraktas som semipermanenta implantat. Gemensamt är också att kroppen bildar en ultratunn bindvävskapsel runt implantaten samt att du som mottagare/kund/patient måste avstå fysiska aktiviteter upp till 60 dagar efter att implantatet har kommit på plats. Dock skiljer sig sättet hur implantatet kommer på plats.


Opereras eller injiceras?

De flesta vet att ett traditionellt bröstimplantat kräver både sövning och operation för att komma på plats samt en hel del smärta på köpet inkluderat konvalescens och sjukskrivning. Dessutom menar överläkaren Marcus Ehrström, tidigare plastikkirurg på NKS att över 50 % av mottagarna/kunder/patienterna kommer att uppsöka sin behandlare inom en 10-årsperiod med olika problemställningar.


Till skillnad mot dom traditionella silikonimplantatet så injiceras den vattenbaserade fillern, utan behov av narkos. Efter behandlingen lämnar du din behandlare efter den obligatoriska fikan, du behöver alltså inte sova kvar eller sova över. I de flesta fall krävs det inte att du är hemma från ditt arbete, du får minimala ärrvävnader som minne av behandlingen och du kan närsomhelst ta bort fillern om du inte är nöjd eller komplettera om du anser dig vilja få mer visuellt resultat.


Läs gärna mer på vår hemsida www.bröstmedicus.se där du också kan se hur vi enkelt löser upp fillern i ett glas med vanligt kranvatten.


#kroppsfiller #bröstfiller #bblfiller #losdeline #bodyfiller #silikonimplantat #plastikoperation #plastikklinik #skönhetsklinik #nacka #sickla #sicklaköpkvarter #bröstförstoringutankirurgi #kirurgi #ingaärr #störrebröst #vattenbaseradfiller #filler

Senaste inlägg

Visa alla

Läs det senaste från våran klinik, allt från operationer till viktig information.

bottom of page