IPL | SKIN REJUVENATION

Hudföryngring med IPL s.k Skin Rejuvenation är en effektiv behandling där ljuset verkar på djupet och ökar elasticiteten samt spänsten i huden genom att stimulera bildning av kollagen. Behandlingen är en kombinationsbehandling av olika hudproblem. 

Ljuset stimulerar nämligen inte enbart nybildningen av kollagenet utan är även effektivt vid hudpigmenteringar, ytliga blodkärl, stora porer och andra ojämnheter i huden. Behandlingen förbättrar inte enbart elasticiteten i huden utan ger den även lyster och en jämnare hudton. Oftast behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. 

För bästa resultat brukar en kur om ca 4 IPL-behandlingar rekommenderas med ett behandlingsintervall på 3-4 veckor, eller kan med fördel kombineras med Fractional Laser beroende på din hudstruktur och hudbesvär. Dock har vi alla olika förutsättningar och det kan behövas fler eller färre behandlingar än dessa fyra för att uppnå ett optimalt resultat.

Viktigt att tänka på inför behandling med IPL är att inte sola på fyra veckor före en behandling. Du skall även undvika sol under behandlingsperioden  samt 4 veckor efter denna eller till dess att huden är helt återställd.