Drop-In Vaccinering Mot Fästingvirus Fr 375:-

Nu är våren här och fästingarna har börjat göra sig påminda. De flesta som bor i Stockholm- och Mälardalen vet också att just våren- och sommarhalvåret är en hektiskt tid för fästingarna.

Ett enkelt sätt att skydda dig mot viruset som fästingarna kan ge dig är fästingvaccin. Viruset som fästingarna kan ge dig förkortas TBE (eg Tick Borne Encephalitis) och undviks enkelt genom ett vaccin som skyddar dig och dina kära i många år. Viruset överförs i samma ögonblick som fästingarna biter dig och kan i värsta fall leda till långvariga- eller bestående besvär – något som är enkelt att förebygga för några hundralappar.

 

Störst risk för TBE-smitta är så klart om du vistas ute i skog och mark, alltså i de områden där fästingar är vanligast förekommande. Även om du bor i asfaltsdjungeln och känner dig trygg – våra fyrbenta familjemedlemmar hunden och katten har en tendens att vara riktiga fästingmagneter!

För att få ett fullgott skydd mot fästingsmitta och som sträcker sig i flera år behöver du genomgå en grundvaccination mot TBE som motsvarar 3 behandlingar. Därefter upprätthåller du ditt skydd mot fästingsmittan genom att repetera din vaccinationsbehandling varje 5 år.

Vi vaccinerar både barn och vuxna mot TBE och rekommenderar dessutom personer äldre än 50 år att genomgå extra behandling för ökat skydd.

Fästingvaccinet skyddar inte mot borrelia, en sjukdom som orsakas av fästingen och som överförs 1-2 dygn efter bettet. Är du osäker kommer du hit bums för att ta bort eventuella fästingar bums samt påbörja behandling med antibiotika direkt.

  1. Kostnaden per behandling är Sek 450:- vid enstaka behandlingstillfällen.
  2. Köper du 3 behandlingar betalar du endast Sek 400:- per behandlingstillfälle.
  3. Tar du med hela stora släkten (minst 4 personer) betalar du endast Sek 375:-/person och tillfälle.
  4. Du kan också ge bort ett presentkort på vaccinationsbehandling 🙂

Ring till oss och boka en tid via 08 218 518 eller boka via här http://stockholmmedicus.timax.se/

#vaccinera #vaccin #fästingvaccin #vaccination #borrelia #tbe