Vad är det för skillnad mellan biogel-implantat och traditionella silikonimplantat?

Ganska många undrar vad skillnaden är mellan att förstora brösten med biogel-implantat och att förstora brösten med silikonimplantat.

Häromdagen fick vi en fråga i vårt flöde angående som vi tycker är intressant och väljer här att recitera:

RECITAT” @doldunder – När det kostar nästan lika mycket som en operation men det håller mycket kortare tid? Undrar bara vad som motiverar det höga priset?

@stockholmmedicus – Hej och god morgon, du har rätt, det är en jättebra fråga. Biogel-implantatet är inte en ersättning för traditionella bröstimplantat men du har rätt, vill du ”bara” få större bröst till vilket pris som helst så erbjuder vi även bröstförstoring med lättviktsimplantat från B-Lite och traditionella silikonimplantat från Silimed, Motiva och Mentor.

De som väljer metoden, att förstora sina bröst med biogel-implantat vill inte utsätta sig för de risker som det innebär att bli sövd, vill inte få flera centimeter långa (och i sämsta fall breda) ärrvävnader, vill inte få kapselkontraktioner, ripplings, bottoming out, double bobble, seroma, ptosis, förlora känseln, kapselrotation…

Dessutom slipper de vara hemma från sitt arbete, behöver inte äta smärtstillande, slipper svullna bröst och blåmärken.

En del uppskattar också det faktum att biogel-implantatet försvinner på sikt, attdet är enkel att ta bort biogel-implantatet och om du inte är nöjd för storleken går det enkelt att fylla på.

Om vi lägger till det faktum att kliniken även erbjuder bröstförstoring med kroppseget fett känns det inte alls kaxigt att sticka ut hakan och hävda att Stockholm Medicus erbjuder det mest kompletta erbjudandet för de som vill förstora eller förbättra utseendet på sin byst…eller vad tycker du :-)” SLUT RECITAT

Den vattenbaserade fillern och det traditionella silikonimplantatet är båda medicintekniskt godkända enligt klass III och betraktas som semipermanenta implantat. Gemensamt är också att kroppen bildar en ultratunn bindvävskapsel runt implantaten samt att du som mottagare/kund/patient måste avstå fysiska aktiviteter upp till 60 dagar efter att implantatet har kommit på plats. Dock skiljer sig sättet hur implantatet kommer på plats.

Opereras eller injiceras?

De flesta vet att ett traditionellt bröstimplantat kräver både sövning och operation för att komma på plats samt en hel del smärta på köpet inkluderat konvalescens och sjukskrivning. Dessutom menar överläkaren Marcus Ehrström, tidigare plastikkirurg på NKS att över 50 % av mottagarna/kunder/patienterna kommer att uppsöka sin behandlare inom en 10-årsperiod med olika problemställningar.

Till skillnad mot dom traditionella silikonimplantatet så injiceras den vattenbaserade fillern, utan behov av narkos. Efter behandlingen lämnar du din behandlare efter den obligatoriska fikan, du behöver alltså inte sova kvar eller sova över. I de flesta fall krävs det inte att du är hemma från ditt arbete, du får minimala ärrvävnader som minne av behandlingen och du kan närsomhelst ta bort fillern om du inte är nöjd eller komplettera om du anser dig vilja få mer visuellt resultat.

Läs gärna mer på vår hemsida www.bröstmedicus.se där du också kan se hur vi enkelt löser upp fillern i ett glas med vanligt kranvatten.

#kroppsfiller #bröstfiller #bblfiller #losdeline #bodyfiller #silikonimplantat #plastikoperation #plastikklinik #skönhetsklinik #nacka #sickla #sicklaköpkvarter #bröstförstoringutankirurgi #kirurgi #ingaärr #störrebröst #vattenbaseradfiller #filler